• DK
  • GB

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om solceller

Der kan opstå mange spørgsmål, når du overvejer at købe et solcelleanlæg. Her har vi samlet en række typiske spørgsmål. Du er naturligvis også velkommen til at kontakte os.

Skal et solcelleanlæg vedligeholdes?
Nej, solcelleanlæg fra EWES kræver ingen vedligeholdelse. Med solpanelernes hældning på mellem 25-45 grader er solpanelerne stor set selvrensende.

Hvad er forskellen på solcelleanlæg og solfangere?
Solcelleanlæg producerer strøm, hvorimod solfangere producerer varme.

Hvad er den bedste placering af solcellepaneler?
For at opnå den mest optimale udnyttelse af solcellepanelerne bør de placeres sydvendt og med en hældning på mellem 25 og 45 grader.

Mit tag er øst- eller vestvendt, kan jeg så ikke få solceller?
Du kan godt få solceller, selvom dit tag ikke har den optimale sydvendte retning. Dit solcelleanlæg vil blot producere mindre strøm sammenlignet med de optimale forhold mod syd. Du vil typisk opleve et tab på ca. 20 % sammenlignet med den optimale placering mod syd. Dette kan der kompenseres for ved fx flere solpaneler.

Producerer solpanelerne strøm, når det er overskyet eller koldt?
Solceller producerer også strøm, når der er overskyet eller koldt. Det skyldes, at solceller genererer strøm fra lys og ikke varme.

Kan solceller kombineres med andre alternative energi og varmekilder?
Du kan med fordel kombinere solpaneler med andre alternative energikilder som fx jordvarme eller solfangere.

Hvad sker der, når jeg producerer mere strøm, end jeg bruger?
Når solcellepanelerne producerer mere strøm end du bruger, vil den overskyende strøm blive gemt på el-nettet til senere brug. Dette kaldes nettomålerordning og opgøres en gang om året. Det betyder, at hvis du hen over året har produceret mere strøm end du har brugt, vil du modtage betaling for den overskyende strøm.

Hvor stort solcelleanlæg skal jeg bruge?
Når vi eller vores samarbejdspartnere beregner et tilbud til dig, tager vi altid udgangspunkt i dig og dit elbehov. Vi tilbyder skræddersyede løsninger, der dækker netop dine behov og ønsker.
Størrelsen af solcelleanlægget afhænger bl.a. af elforbrug, husstandens størrelse osv.

Hvad koster et solcelleanlæg?
Prisen af solcelleanlæg afhænger bl.a. af antallet af solpaneler. Vi tager i hvert enkelte tilfælde udgangspunkt i den enkelte kundes elbehov og tilpasser solcelleanlægget herefter.

Skal jeg indhente en byggetilladelse?
Som udgangspunkt kræver solcelleanlæg på hustage ikke byggetilladelse. Men det kan være en god idé at tage en snak med kommunen, da der kan forekomme særlige klausuler og lokale bestemmelser.
Hvis du ønsker solcelleanlægget monteret på jorden, kræver det en bygge- og evt. landzonetilladelse.

  • Eurowind Energy Solution A/S
  • Mariagervej 58 B
  • 9500 Hobro
  • Tlf.: +45 96 20 70 40
  • post@ewes.dk